Χρήσιμες συμβουλές για τους κιρσούς - 12 κανόνες ζωής

Χρήσιμες συμβουλές για τους κιρσούς - 12 κανόνες ζωής

  1. Διατηρήστε έναν ενεργό τρόπο ζωής - Τακτική σωματική άσκηση (π.χ. περπάτημα, ποδήλατο, άσκηση σε σταθερό ποδήλατο, κολύμπι).
  2. Διατηρήστε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Συνιστάται άμεση απώλεια βάρους σε περιπτώσεις υπέρβαρων ή παχύσαρκων ατόμων.
  3. Αποφύγετε μεγάλα χρονικά διαστήματα ορθοστασίας ή καθιστικής θέσης. Αν το επάγγελμά σας δεν σας το επιτρέπει κάντε μικρά συχνά διαλλείματα βάδισης για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.
  4. Να αποκλείσετε δραστηριότητες με υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. θερμά λουτρά, λάσπη, παραμονή κάτω από τον ήλιο, σάουνα / μπάνιο).
  5. Αποφύγετε στενά/σφιχτά ρούχα η παπούτσια. Φορέστε άνετα ρούχα που δεν περιορίζουν τη περιοχή της πυέλου και τους γοφούς και προτιμήστε άνετα παπούτσια με τακούνια έως 3-4 cm.
  6. Φροντίστε τον τρόπο που κάθεστε- μην περνάτε τα πόδια σας κάτω από μια καρέκλα, μην κάθεστε πάνω στα πόδια σας, μην βάζετε τα πόδια σας σταυροπόδι.
  7. Σε καμία περίπτωση μην σηκώνετε βάρη.
  8. Προσέξτε με την αποτρίχωση, μην χρησιμοποιείτε κερί και ηλεκτρικό αποτριχωτικό.
  9. Φροντίστε τη διατροφή σας - το κύριο μέρος της διατροφής θα πρέπει να είναι τρόφιμα με μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.
  10. Ξεκουράστε τα πόδια σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ή μέσα στην μέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι επιθυμητό να σηκωνετε τα πόδια σας πάνω από το επίπεδο της καρδιάς.
  11. Διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, ειδικά το καλοκαίρι.
  12. Φορέστε υψηλής ποιότητας προϊόντα διαβαθμισμένης συμπίεσης (κάλτσες, καλσόν). 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο blog μας, προέρχονται από δημοσιευμένες πληροφορίες και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή ή συνταγή και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την γνώμη των ειδικών υγείας ή άλλων αρμοδίων επιστημόνων.