Τα Οφέλη των Καλτσών Διαβαθμισμένης Συμπίεσης

Τα Οφέλη των Καλτσών Διαβαθμισμένης Συμπίεσης

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι ένας προληπτικός τρόπος για τη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας του αίματος, τη μείωση των ενοχλήσεων στα πόδια και την πρόληψη της φλεβικής νόσου. Οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να φορεθούν από όλους - από αθλητές, μέλλουσες μητέρες, έως άτομα που κάθονται ή στέκονται για μεγάλες περιόδους στη δουλειά, όπως νοσοκόμες, εργαζόμενοι λιανικής, υπαλλήλους γραφείου κλπ.

Ο περισσότερος κόσμος λανθασμένα πιστεύει πως πρέπει να έχει ήδη πρόβλημα για να χρησιμοποιήσει κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Στην πραγματικότητα όμως, οι κάλτσες αυτής της τεχνολογίας έχουν ευεργετικές ιδιότητες για όλους στην καθημερινότητα.

Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Relaxsan

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΤΣΩΝ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ;

Οι κάλτσες συμπίεσης είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε το πρήξιμο στα πόδια σας, να βελτιώσετε την κυκλοφορία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων αίματος.

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν να:

  • Δώστε ενέργεια στα πόδια σας
  • Μειώστε το πρήξιμο
  • Ανακουφίστε τον πόνο και το βάρος
  • Ενισχύσετε την αποκατάσταση των μυών
  • Ανακουφίστε την ταλαιπωρία
  • Προστατέψτε τη γενική υγεία των ποδιών σας

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΤΣΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ;

Οι κάλτσες συμπίεσης είναι κατασκευασμένες με βαθμιαία συμπίεση, που σημαίνει ότι οι κάλτσες ασκούν πίεση που είναι πιο σφιχτή στον αστράγαλό σας και σταδιακά μειώνεται η πίεση προς τα πάνω. Πιέζοντας απαλά τα πόδια σας, οι κάλτσες συμπίεσης προωθούν τη ροή του αίματος πίσω στην καρδιά σας και μειώνουν την πιθανότητα συγκέντρωσης αίματος στα άκρα που οδηγεί σε κυκλοφορικά προβλήματα.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΛΤΣΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

Ναι! Το να φοράτε καθημερινά κάλτσες συμπίεσης μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή μακροπρόθεσμα. Εάν μάλιστα αντιμετωπίζετε ήδη φλεβική ανεπάρκεια, κυκλοφορική νόσο ή διατρέχετε κίνδυνο για θρόμβους αίματος, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε να προσθέσετε κάλτσες συμπίεσης στη ρουτίνα σας!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

ΓΙΑ ΠΟΛΥΩΡΟ ΚΑΘΙΣΜΑ & ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ

Το να κάθεστε για 90 λεπτά ή περισσότερο μπορεί να προκαλέσει μείωση της ροής του αίματος κάτω από τα γόνατα κατά 50%, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα θρόμβων αίματος και μειώνοντας την ποσότητα του φρέσκου οξυγονωμένου αίματος που φτάνει στα πόδια σας.

Η ορθοστασία επίσης δεν είναι πολύ καλύτερη! Το να στέκεστε στα πόδια σας επιβαρύνει κατά 20% περισσότερο το κυκλοφορικό σύστημα και τα πόδια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόπωση και κιρσούς.

Δες την προληπτική μας σειρά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης Relaxsan εδώ

Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Relaxsan

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη αυξάνει τον όγκο και την πίεση του αίματος, γεγονός που μπορεί να αναστείλει τη ροή του αίματος και να οδηγήσει σε πρήξιμο, κόπωση και κιρσούς. Στην πραγματικότητα, περίπου το 30% όλων των μελλουσών μαμάδων θα εμφανίσουν κιρσούς κατά την πρώτη τους εγκυμοσύνη. Στην δεύτερη ή και επόμενες εγκυμοσύνες, οι πιθανότητες αυξάνονται στο 55%.

Δες την προληπτική μας σειρά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης Relaxsan εδώ

Καλσόν Εγκυμοσύνης Relaxsan

ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ

Η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης μετά την προπόνηση αυξάνει τον ρυθμό ανάκτησης οξυγόνου των ιστών και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον μυϊκό πόνο κατά 28%. Οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων είναι γνωστό ότι φορούν κάλτσες συμπίεσης για μαραθώνιους ή μεγάλες διαδρομές. Ακόμη και ο περιστασιακός λάτρης της γυμναστικής μπορεί να επωφεληθεί από την υποστήριξη, την προστασία και την ταχύτερη ανάρρωση που προσφέρουν οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης.

Δες την αθλητική μας σειρά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης Relaxsan εδώ

Αθλητικές Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης

ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ (ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΠΛΟΙΟ, ΤΡΕΝΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΛΠ)

Σύμφωνα με μια πρόσφατη βρετανική μελέτη, «όλες οι μορφές μεταφοράς που περιλαμβάνουν ταξίδι 4+ ωρών οδήγησαν σε αυξημένο κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος στις φλέβες των ποδιών». Πρόσφατες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που φορούν κάλτσες συμπίεσης κατά τη διάρκεια των πτήσεων μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης (DVT) καθώς και πρήξιμο στα πόδια.

Δες την προληπτική μας σειρά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης Relaxsan εδώ

Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Relaxsan

ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις υγείας που οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να ανακουφίσουν. Φλεβική ανεπάρκεια, χρόνιο οίδημα, σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, δυσαυτονομία και η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT) είναι μερικές μόνο από τις καταστάσεις για τις οποίες ένας γιατρός μπορεί να προτείνει κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τη συμπίεση ιατρικού βαθμού, μιλήστε με το γιατρό σας για να δείτε τι θα είναι καλύτερο για εσάς.

Δες την θεραπευτική μας σειρά καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης Relaxsan εδώ

Θεραπευτικές Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης Relaxsan
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες που αναφέρονται στο blog μας, προέρχονται από δημοσιευμένες πληροφορίες και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή ή συνταγή και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την γνώμη των ειδικών υγείας ή άλλων αρμοδίων επιστημόνων.